Viinit » Valkoviinit »  
  

29   Portinari Soave Santo Stefano

Italia Soave, Veneto

Kuiva, täyteläinen, tuoksussa paahteista pähkinäisyyttä ja vaniljaisuutta, maussa runsautta, hillottua sitruunaa, yrttisyyttä ja tammen mukanaan tuomaa vaniljaa.

Portinarin viinitalo omistaa neljä hehtaaria palstoja Soaven alueella. Tilan vanhimmat köynnökset on istutettu 1960-luvulla. Umberto Portinari aloitti viinin viljelyn ja valmistamisen 1980-luvun alussa. Nyt myös toinen sukupolvi on mukana toiminnassa. Albaren viintarhoilla tila käyttää Rational Dual Ripening –tekniikkaa (DRR). Se tarkoittaa sitä, että rypäleitä kypsytetään kahdella tapaa: osan rypäleistä annetaan hieman ylikypsyä ja osan hieman kuivua. Rypäleiden kuivattaminen tapahtuu siten, että rypäleterttua kantava oksa katkaistaan ja se jätetään kuivumaan köynnöstä tukevien lankojen varaan vähintään kolmeksi viikoksi. Tämä valkoviini on parhaimmillaan vaalean lihan tai lohen kanssa. Viiniä tehdään vain parhaina vuosina ja rypäleet korjataan myöhään, jolloin niiden sokeripitoisuus on korkea. Viini käytetään tammitynnyrissä, jonka jälkeen se jätetään vielä kypsymään 18 kuukaudeksi hiivasakan päälle, joten viinissä on hyville kuohuviineille tyypillistä paahteisuutta.

Rypäleet: Garganega

Makeusaste: Kuiva

Hinta: 10,00 € / 12 cl   55,00 € / pullo 

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(Kartta näyttää alueen, jolla viini on tuotettu, ei tarkkaa viinitilan sijaintia.)

< Takaisin